Kodėl pradinukams sunku mokytis?

Atsako vaikų gydytoja dr. Indrė Plėštytė

 

Kasdien tenka bendrauti su mažaisiais ligoniukais ir jų mamomis. Toks mano darbas, tokia mano svajonė – padėti kuo daugiau vaikų. Aišku, man būna žymiai ramiau ir smagiau, kai išgirstu iš mamos: “mes kreipėmės į jus profilaktiškai, apžiūrėkite ir pasitarkime, kaip rūpintis vaiko sveikata ir kaip tinkamai pasiruošti ligoms”.

Ir į ką pirmiausia kreipiu dėmesį – tai vaiko elgesį. Ar jis jautrus, ar gyvenimo pokyčius priima ramiai? Nes jei vaikas įsitempęs, stresuoja, jaučia nerimą, sunkiai adaptuojasi darželyje ar mokykloje, jei kelia sau per didelius tikslus puikiai mokytis (tokiems “sąžiningiems” mokinukams neretai trinka net miegas!), tuomet galiu būti garantuota – vaiko kūnelis netrukus pradės rodyti sutrikimo ženklus, kurie galiausiai pavirs į ligas.

Kodėl pradinukams sunku mokytis? Prisiminkime darželį, kai jie dūko, lėkė ir žaidė, kai jų galvos buvo pilnos fantazijų, o dabar staiga reikia pradėti elgtis ramiai, sėdėti, klausytis, atsakinėti. Toks ramus veiksmas kaip uždavinio sprendimas, eilėraščio mokymasis ar dailyraštis sukelia nemažą įtampą.

Kodėl pradinukams sunku mokytis1
 
Energingiems vaikams trūksta ne motyvacijos, o vidinio nusiraminimo; kuo vaikas neramesnis, tuo jam sunkiau įsiminti naujus dalykus. Ir tada pasipila pastabėlės iš mokytojų, kad vaikas negali nustygti vietoje, susikaupti, kad prastėja jo mokslo rezultatai.

Jei šiame mano pasakojime atpažinote savo vaiką, noriu pristatyti naujieną – Memostar Focus papildą nerimo mažinimui, susikaupimui, protinei veiklai ir atminčiai. Memostar Focus preparatas nepamainomas tiems vaikams, kurie yra labai jautrūs, kurie nuolat jaučia nerimą ir labai jautriai reaguoja į visas sėkmes ir nesėkmes darželyje ar mokykloje.

Formulės sudėtyje yra pakankamas kiekis B grupės vitaminų, kurie būtini tinkamai nervų sistemos veiklai, taip pat - cinkas, apie kurio naudą imunitetui ir visam organizmui būtų galima kalbėti ilgiausiai, bei augaliniai komponentai - rozmarino rūgštis iš melisos ekstrakto, bakopa ir didelis kiekis polifenolių, būtinų mūsų vaikų smegenims. Rozmarino rūgštis suteikia labai švelnų emocinį nuraminimą, o bioaktyvūs polifenoliai – padeda geriau sutelkti ir išlaikyti dėmesį bei gerina darbinę atmintį.

Kodėl pradinukams sunku mokytis 2

Preparatas yra pakeliuose, miltelių formos. Noriu paminėti, jog kai kurie tėveliai pastebėjo, kad maišant miltelius su vandeniu, vaikams nelabai patinka skonis, nors maniškiams kaip tik labai patiko! Tad miltelius drąsiai galite maišyti su sultimis, geriamu jogurtu ar net glotnučiu.

Visada stengiuosi parinkti produktus, kurie būtų kokybiški ir saugiausi mūsų vaikams. Beje, Memostar Focus tinka vaikams nuo 6 metų, o jaunesniems – tik pasitarus su gydytoju.

Ką apie Memostar Focus kalba tėvai?

→ Labai patiko! Mūsų atveju labai pagerėjo pirmoko miego kokybė. Ženkliai sumažėjo dirglumas. Labai džiaugiuosi.

→ Nepatikėjom, kol patys neišbandėm, pasiteisino su kaupu. Ir iš mokytojos jau sulaukėme gerų žinių, kad mokinukas nebesiblaško, labiau susikaupia, pagerėjo emocinė būsena ir svarbiausia – mokslų rezultatai labai pagerėjo. Pirksim antrą dėžutę!

→ Mūsų atveju labai pagerėjo pirmoko miego kokybė, ženkliai sumažėjo dirglumas. Esu labai patenkinta.

→ Jaučiasi efektas, tik pradėjus naudoti.

→ Mes jau vieną dėžutę baigėme gerti. Mums tiko ir pasiteisino. Miltelius maišiau su vaisine arbata arba kubuš sultimis. Užsisakiau antra dėžutę.

→ Mano sūnui taip pat tiko šis papildas. Tapo geranoriškesnis, linksmesnis, pamokų metu noriai įsijungia į veiklas, laikosi susitarimų.

 

Vaikų gydytojos dr. Indrės Plėštytės video galite rasti ČIA.